Bylík Hříbková směs koření 50g
78 Kč
Unikátní produkt Bylík Hříbková směs koření 50g od výrobce Bylík u nás najdete levně za 78 Kč.
-
Výrobce/Značka:
Hříbková Hříbkové koření si jistě oblíbí všichni milovníci nezaměnitelné chuti a vůně pravých hřibů. Tato směs totiž obsahuje rovných 25 % sušeného hřibu smrkového! Koření je vynikající k dochucení tradiční bramboračky a jiných polévek, hodí se do smetanových omáček, zeleninových a luštěninových jídel. Uplatní se také při přípravě karbanátků, rozmanitých nádivek a pomazánek. Kořenící směs obsahuje mořskou sůl (max. 25 %), hřib smrkový (25 %), koriandr, mrkev, pastinák, celer, kmín, cibuli, pískavici řecké seno, černý pepř a houbové aroma. Recept na bleskovou houbovou omáčku %%obrazek%%Pokud nemáte po ruce pravé hřiby, nevadí. Hříbkové koření propůjčí houbové omáčce úžasnou chuť pravého hřibu smrkového. Ingredience 1 l polotučného mléka250 ml zakysané smetany2 hrsti hub1 polévková lžíce hladké mouky1 až 2 kávové lžičky HŘÍBKOVÉHO KOŘENÍ1 kávová lžička citronové šťávy½ kávové lžičky cukrusůl dle potřeby Postup přípravy 1. Houby očistíme dle běžných zvyklostí a pokrájíme. Takto nachystané houby vložíme do misky a promícháme s hříbkovým kořením. 2. Do kastrolu nalijeme mléko a dáme vařit. 3. Jakmile začne mléko vřít, nasypeme do něj okořeněné houby. 4. Zakysanou smetanu důkladně smícháme s hladkou moukou. 5. Teplotu snížíme a do mléka s houbami postupně přidáváme smetanu s moukou. Obsah kastrolu promícháváme, aby se omáčka nepřipalovala. 6. Na mírném plameni necháme omáčku ještě zhruba 10 až 15 minut povařit. 7. Na úplný závěr dosolíme, přidáme cukr a citronovou šťávu.
Množství | 50 g |
---|