Bylík Chlebové koření směs koření 250g


139 Kč 121 Kč

Unikátní produkt Bylík Chlebové koření směs koření 250g od výrobce Bylík u nás najdete levně za 121 Kč.

Směs chlebového koření Obohaťte svůj domácí chléb jedinečnou směsí koření, která přináší autentickou chuť a vůni tradičního pečiva. Naše směs chlebového koření obsahuje pečlivě vybrané ingredience: Koriandr – dodává jemnou citrusovou vůni a lehce pikantní chuť. Fenykl – přináší sladkou a lehce kořeněnou notu. Anýz – obohacuje směs výraznou aromatickou chutí. Kmín – poskytuje výraznou, teplou a zemitou chuť. Výhody: Bez lepku: Ideální pro osoby s intolerancí na lepek nebo celiakií. Přírodní složení: Žádné umělé přísady nebo konzervanty. Všestranné použití: Perfektní nejen do chleba, ale i do dalších pečiv, omáček či marinád. Recept na domácí chléb s chlebovým kořením %%obrazek%%Vyzkoušejte tento jednoduchý a chutný recept na domácí chléb s naší speciální směsí chlebového koření. Perfektní pro každodenní pečení. Ingredience: 500 g bezlepkové mouky (např. rýžová, mandlová nebo směs bezlepkových mouk) 1 sáček suchého droždí (cca 7 g) 1 lžička soli 2 lžíce cukru nebo medu 2 lžíce naší směsi chlebového koření 400 ml teplé vody 3 lžíce olivového oleje Postup: 1. Příprava kvásku V malé misce smíchejte teplou vodu, cukr (nebo med) a suché droždí. Nechte stát asi 10 minut, dokud směs nezačne pěnit. 2. Míchání těsta Ve velké míse smíchejte bezlepkovou mouku, sůl a naši směs chlebového koření. Přidejte olivový olej a kvásek. Dobře promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto. Pokud je těsto příliš suché, můžete přidat trochu více vody. 3. Kynutí těsta Přikryjte mísu čistou utěrkou a nechte těsto kynout na teplém místě asi 1 hodinu, nebo dokud nezdvojnásobí svůj objem. 4. Tvarování a druhé kynutí Po vykynutí těsto přeneste na lehce pomoučený povrch a jemně prohněťte. Tvarujte těsto do podlouhlého nebo kulatého bochníku a vložte ho do vymazané a vysypané formy na chleba. Přikryjte a nechte kynout dalších 30 minut. 5. Pečení Předehřejte troubu na 220°C (200°C při ventilátoru). Na povrchu těsta můžete vytvořit několik řezu nožem pro dekoraci. Pečte chleba 30-35 minut, dokud nezíská zlatavou barvu a při poklepání na spodní stranu zní dutě. 6. Chlazení Vyjměte chléb z trouby a nechte ho vychladnout na mřížce před krájením. Tipy: Pro extra chuť můžete do těsta přidat semínka jako slunečnice, lněná nebo sezamová. Chléb lze skladovat v uzavřené nádobě až 3 dny nebo zamrazit pro delší trvanlivost. Užijte si čerstvý domácí chléb plný aromatických koření a bez lepku, který potěší celou rodinu! Přidejte našu směs chlebového koření do svého pečení a užijte si bohatou chuť domácího chleba plného aromatických koření!.
Množství 250 g